Blue cheese to mój ulubiony sos. Uwielbiam łączyć go ze skrzydełkami, burgerami lub po prostu maczać w nim warzywa albo chipsy. Jest błyskawiczny w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie. Idealny dodatek do zdrowej przekąski!
Sos blue cheese
WydrukujSkładniki
- 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitnego
- 4 łyżki śmietany
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- drobno posiekany szczypiorek do smaku
- szczypta granulowanego czosnku
- 1/4 łyżeczki sosu Worcestershire
- pieprz do smaku
Instrukcje
- W misce pokruszyć ser i rozgnieść go widelcem. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
3 komentarze
mój też ulubiony! 🙂 jako dip do warzyw, albo do makaronu… mniam!
Czym zastapic sos worcestershire?
Zastąpić będzie ciężko, ale można po prostu pominąć;)